Reisverzekering vergelijken

[wp_ad_camp_1]

Vergelijk premies voordat je een reisverzekering afsluit!

Voordat je een reisverzekering gaat afsluiten is het verstandig om de premies van verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Naast het vergelijken van de premies dien je ook te letten op de verzekeringsvoorwaarden. Dit kun je het beste doen door vooraf voor jezelf duidelijk te hebben wat voor soort verblijf je in het buitenland gaat hebben (vakantie, backpackreis, studeren, stage of werken). Hierna schrijf je zaken op die je belangrijk vindt om te verzekeren, bijvoorbeeld schade of diefstal bagage, juridische hulp, telefoonkosten (wanneer je een Nederland hulplijn moet bellen) en je dient je af te vragen of je aanvullende verzekeringen nodig hebt zoals een annuleringsverzekering en/of rechtsbijstandverzekering.

[wp_ad_camp_1]

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Indien je 2 of meer keer per jaar of meer dan 3 weken per jaar op vakantie gaat kun je het beste kiezen voor een doorlopende reisverzekering, omdat dit vaak het voordeligst is. Sluit altijd een reisverzekering af die het beste past bij jouw situatie. Een doorlopende reisverzekering kan voor een maximaal aantal dagen afgesloten worden. Indien je langer weggaat dan deze periode dien je een reisverzekering af te sluiten die de gehele periode dekt. Bij een kortlopende reisverzekering is de reisduur bekend en is alleen die reis verzekerd.

Globetrotter reisverzekering

Heb je plannen om langere tijd naar het buitenland te gaan? Bijvoorbeeld voor studie, werk, stage of een wereldreis of backpack vakantie? Dan kan een globetrotter reisverzekering ideaal zijn. Met deze verzekering ben je tijdens je reis en verblijf in het buitenland verzekerd zonder dat je hier omkijken naar hebt. Een globetrotter verzekering kan voor een periode van maximaal 24 aaneengesloten maanden afgesloten worden. Bij het afsluiten kun je kiezen of je wel of geen werelddekking wilt hebben.

[wp_ad_camp_1]

Eigen risico

Het eigen risico van een reisverzekering is alleen van toepassing op bagage. Per verzekeraar verschilt het eigen risico. Dit ligt tussen de 0 en 100 euro.

Dekkingsgebied

Wanneer je in Nederland blijft heb je meestal geen reisverzekering nodig, omdat de meeste kosten door je bestaande verzekeringen worden gedekt. Ga je op vakantie, werken of stage lopen in Europa kies dan voor dekkingsgebied Europa. Onder het dekkingsgebied Europa vallen ook Madeira, de Azoren, de Canarische Eilanden en landen rondom de Middellandse zee (bijvoorbeeld Marokko en Egypte). Ga je naar een land buiten Europa kies dan voor een werelddekking. Let op: De dekking van een doorlopende verzekering kan gemakkelijk (tijdelijk) worden aangepast. Dat is makkelijk voor wanneer je bijvoorbeeld een keer een trip naar Amerika wilt maken en Europadekking hebt. Je reisverzekering kun je dan tijdelijk aanpassen naar werelddekking.

Dekkingen
Wanneer je een reisverzekering gaat afsluiten kun je het beste alleen die risico’s verzekeren die je niet zelf kunt dragen. Een reisverzekering is onderverdeeld in een aantal rubrieken. Aan de hand van de rubrieken kun je bepalen waar je jezelf allemaal voor wilt verzekeren. Let tijdens het verzekeren goed op of je voor bepaalde zaken niet al verzekerd bent. Het is bijvoorbeeld onnodig je te verzekeren voor automobilistenhulp als je al lid bent van een pechhulpdienst zoals ANWB, Route Mobiel of wanneer je verzekerd bent via je autodealer of leasemaatschappij.

Voorbeelden rubrieken reisverzekering
– Bagage
– Geld en cheques
– Medische kosten
– Ongevallen
– Automobilistenhulp
– Annulering
– Rechtsbijstand