Doorlopende reisverzekering

[wp_ad_camp_1]

Een doorlopende reisverzekering loopt het hele jaar door. Deze verzekering sluit je één keer af. Het is hierna niet meer nodig om bij iedere vakantie een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om tussentijds wel je reisverzekering te wijzigen als het om aanvullende verzekeringen gaat.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering ideaal?

Een doorlopende reisverzekering is ideaal wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Hierbij kun je denken aan dagtrips (totaal meer dan 20 dagen per jaar), weekendjes weg en langere vakanties per jaar (bijvoorbeeld zomervakantie en wintersportvakantie). Het grootste voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je niet steeds alert hoeft te zijn of je wel een reisverzekering hebt afgesloten wanneer je op vakantie gaat. Als je vaak op reis gaat dan is een doorlopende reisverzekering voordeliger dat een kortlopende.

[wp_ad_camp_1]

Dekking van een doorlopende reisverzekering

Bij de meeste verzekeraars vallen de onderstaande zaken onder de dekking van de doorlopende reisverzekering.

Bagage

Verlies of diefstal van je bagage wordt tot een bepaald bedrag vergoed door je verzekeraar. Schade aan je bagage die is ontstaan bij het vooruit zenden en nazenden van je bagage wordt ook vergoed. Je doet er verstandig aan om voor het afsluiten van de verzekering goed te kijken wat een verzekeraar allemaal vergoed en tot welk bedrag.

Hulpverlening

Wanneer je op vakantie bent in het buitenland en je hebt direct hulp nodig, dan kun je altijd contact opnemen met de alarmcentrale van je verzekeraar. Situaties kunnen zijn dat je ziek bent, een ongeval hebt gehad of direct terug naar huis wil in verband met familieomstandigheden.

Telefoonkosten

Mocht het zo zijn dat je hoge telefoonkosten hebt, omdat je hebt moeten bellen met hulplijnen in Nederland, dan kun je deze kosten vergoed krijgen.

Onvoorziene kosten

Onvoorziene kosten worden ook wel buitengewone kosten genoemd. Hierbij kun je denken aan kosten die je moet maken wegens ziekte of omdat je met spoed terug naar Nederland moet in verband met een familiegebeurtenis (bijvoorbeeld er is iemand overleden).

Aansprakelijkheid

Mocht je per ongeluk schade hebben veroorzaakt tijdens je verblijf in een hotel of vakantiehuisje, dan kun je een beroep doen op je verzekering. Omdat een standaard aansprakelijkheidsverzekering doorgaans deze kosten niet vergoed is dit opgenomen in de reisverzekering.

[wp_ad_camp_1]

Aanvullend verzekeren

Het kan zijn dat de doorlopende reisverzekering niet toereikend is voor wat je nodig hebt wanneer je op vakantie gaat. In dat geval is het mogelijk om je aanvullend te verzekeren. Voorbeelden zijn een annuleringsverzekering of rechtsbijstandverzekering.

Kortlopende reisverzekering of globetrotter reisverzekering

Indien je niet zo vaak op vakantie gaat is een kortlopende reisverzekering een betere optie. Indien je in het buitenland gaat studeren of je gaat daar stage lopen, dan kan een globetrotter reisverzekering de juiste keuze zijn.