Kortlopende reisverzekering

[wp_ad_camp_1]

Een kortlopende reisverzekering wordt ook wel een aflopende reisverzekering genoemd. Dit type reisverzekering is ideaal wanneer je een paar keer per jaar voor een korte periode op vakantie gaat. Ideaal voor bijvoorbeeld een weekendje weg of een week / paar weken vakantie.

Je sluit een kortlopende reisverzekering af voor een bepaald aantal dagen dat je op vakantie gaat. De verzekering gaat in op het moment dat je op vakantie gaat en stopt automatisch wanneer je weer thuis bent. Indien er sprake is van één of enkele dagen reisvertraging wordt de verzekering automatisch verlengd. Het grootste voordeel van een kortlopende reisverzekering is dat je jezelf niet een heel jaar door hoeft te verzekeren. Je betaalt alleen een bepaalde premie voor de periode dat je op vakantie bent. Het is mogelijk om deze verzekering tot het laatste moment nog af te sluiten voor je op reis gaat.

[wp_ad_camp_1]

Wat is er allemaal verzekerd met een kortlopende reisverzekering?

Het is per verzekeraar verschillend wat er precies onder een kortlopende reisverzekering valt, maar over het algemeen is het zo dat onderstaande zaken onder de kortlopende reisverzekering vallen.

Bagage
Indien er op reis schade aan je bagage ontstaat wordt deze tot een maximaal bedrag vergoed door de verzekeringsmaatschappij waar je de verzekering hebt afgesloten. In het dekkingsoverzicht van de reisverzekering kun je precies zien wat de voorwaarden zijn. Zaken zoals verlies en diefstal van je bagage vallen meestal onder de dekking. Ook schade aan bagage die vooruit gezonden of nagezonden is wordt gedekt. Echter dien je de verzendprocedure schriftelijk aan te kunnen tonen wanneer je een vergoeding voor schade aanvraagt.

Hulpverlening
Mocht er iets gebeuren tijdens je verblijf in het buitenland dat kun je terecht bij de alarmcentrale waar je verzekeraar bij is aangesloten. Indien je bijvoorbeeld ziek bent, een ongeval krijgt of je moet onverwachts terug naar huis dan word je direct geholpen.

Telefoonkosten
Wanneer je hulp nodig hebt en je moet naar Nederland bellen, dan kunnen de kosten aardig oplopen wanneer je vanuit het buitenland belt. Deze kosten worden door de reisverzekering vergoed.

Onvoorziene kosten
De onvoorziene kosten worden ook wel buitengewone kosten genoemd. Indien je in tijdens een vakantie in het buitenland ziek wordt, je krijgt een ongeval of jij of een reisgenoot / familielid komt te overlijden dat worden de kosten die hieruit voortkomen gedekt voor de reisverzekering. De kosten die vergoed worden betreffen meestal de kosten voor extra verblijf of terugreis naar Nederland.

Aansprakelijkheid
Indien er per ongeluk schade ontstaat tijdens je verblijf aan spullen in bijvoorbeeld een hotel of vakantiehuisje dat wordt deze schade vergoed. Omdat een standaard aansprakelijkheidsverzekering doorgaans niet vergoed, is dit onderdeel opgenomen in de reisverzekering.

[wp_ad_camp_1]

Aanvullend verzekeren

Mocht de basis reisverzekering niet afdoende zijn dan kun je er voor kiezen om aanvullend te verzekeren. Hierbij kun je denken aan een annuleringsverzekering of rechtsbijstandverzekering.

Doorlopende reisverzekering of Globetrotter reisverzekering

Ga je vaak op vakantie of ga je maanden weg op reis? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering. Mocht je in het buitenland gaan studeren of stage lopen dan kan een globetrotter reisverzekering ideaal zijn.