Globetrotter reisverzekering

[wp_ad_camp_1]

Wanneer je voor langere tijd (langer dan 3 maanden) naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld je gaat studeren of stage lopen in het buitenland dan kan een globetrotter reisverzekering aantrekkelijk zijn om af te sluiten. Met een globetrotter reisverzekering weet je zeker dat je goed verzekerd bent in het buitenland voor onder andere medische kosten en bagageschade en diefstal van je bagage.

Een globetrotter reisverzekering is speciaal samengesteld voor studenten die graag voor een langere periode in het buitenland willen verblijven. Hierbij kun je denken aan het maken van een wereldreis, studeren of stage lopen in het buitenland, werken of je gaat aan de slag als au pair. Een globetrotter reisverzekering is een reisverzekering die afgesloten kan worden wanneer je wel of niet een Nederlandse zorgverzekering hebt. Dit is afhankelijk van wat je precies gaat doen in het buitenland.

[wp_ad_camp_1]

Globetrotter reisverzekering met of zonder Nederlandse zorgverzekering

1. Met Nederlandse zorgverzekering
Indien je een Nederlandse zorgverzekering hebt dan kun je als aanvulling een globetrotter reisverzekering afsluiten. Mocht je in het buitenland medische kosten maken, dan worden de zorgkosten die niet gedekt worden door je Nederlandse zorgverzekering door de globetrotter reisverzekering vergoed.

2. Zonder Nederlandse zorgverzekering
Er zijn studenten die liever hun Nederlandse zorgverzekering stopzetten wanneer ze voor langere periode in het buitenland verblijven. In dat geval kan het heel aantrekkelijk zijn om een globetrotter reisverzekering af te sluiten waarbij alle medische kosten in het buitenland worden gedekt. Het is bij deze reisverzekering mogelijk om tussentijds een bezoek te brengen aan Nederland en toch verzekerd te zijn voor zorgkosten die je maakt in Nederland. De maximale periode hiervan betreft 21 dagen.

Wat wordt er gedekt door de globetrotter reisverzekering?

Het is per verzekeraar verschillend welke kosten allemaal gedekt worden, maar over het algemeen worden onderstaande kosten gedekt.

– Wanneer je opgenomen moet worden in het ziekenhuis
– Bij diefstal van je bagage
– Bij schade aan je bagage
– Indien je wegens onvoorziene omstandigheden direct naar Nederland moet reizen
– Ongelukken tijdens het uitoefenen van sporten zoals duiken en wintersport
– Ongelukken tijdens het werken (kijk goed naar de voorwaarden van de globetrotter verzekering die je afsluit om te zien wat er precies gedekt wordt)

[wp_ad_camp_1]

Afsluitperiode

Het is mogelijk om een globetrotter reisverzekering af te sluiten voor een periode van maximaal twee jaar. Mocht je graag één keer een bezoek aan Nederland willen brengen waarbij zorgkosten worden vergoed, dan dien je dit mee te verzekeren. Je bent in dat geval één keer voor een periode van maximaal 21 dagen verzekerd tegen zorgkosten die je maakt in Nederland. Mocht je vaker een bezoek aan Nederland willen brengen dan dien je je Nederlandse zorgverzekering aan te houden.