Annuleringsverzekering

[wp_ad_camp_1]

Een annuleringsverzekering is een handige verzekering die dekking geeft wanneer je vakantie niet door kan gaan door een onverwachte gebeurtenis. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan dat je onverwachts ziek wordt of wegens familieomstandigheden.

Wanneer je je reis moet annuleren dan zijn de annuleringskosten gedekt. Deze kosten kunnen bestaan uit de vergoeding van een deel of de gehele reissom. Dit is afhankelijk van of je nog op reis gaat of tussentijd je reis moet afbreken. Op het moment dat je je vakantie annuleert dient deze wel een reden te hebben die staat vermeld in de polisvoorwaarden van je annuleringsverzekering. Het gaat hier om situaties die je niet hebt kunnen overzien.

Wat wordt er zoal verstaan onder redenen die verzekerd zijn:

– Je wordt ziek, krijgt een ongeluk of je komt te overlijden
– Er doet zich een unieke kans voor: je kunt een huis kopen of je vindt ineens een leuke baan
– Familiegebeurtenis: iemand in je directe familie komt te overlijden
– Plotselinge werkloosheid
– Je verliest je paspoort of je paspoort wordt gestolen kort voor vertrek
– Je visumaanvraag wordt geweigerd zonder dat je daar schuld aan hebt

[wp_ad_camp_1]

Soorten annuleringsverzekeringen

Bij het afsluiten van een annuleringsverzekering heb je de keuze uit een kortlopende annuleringsverzekering (ook wel aflopende annuleringsverzekering) of doorlopende annuleringsverzekering.

Kortlopende annuleringsverzekering
Een kortlopende annuleringsverzekering wordt ook wel een aflopende annuleringsverzekering genoemd en is geschikt om af te sluiten wanneer je voor een kortere periode op vakantie gaat. Je sluit dit type verzekering specifiek af voor een bepaalde vakantie. De hoogte van de premie is meestal afhankelijk van de totale reissom. Je betaalt de premie in één keer.

[wp_ad_camp_1]

Doorlopende annuleringsverzekering
Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je het gehele jaar door verzekerd. Deze verzekering hoeft maar één keer afgesloten te worden en daarna heb je er geen omkijken meer naar. Wanneer je vaker in een jaar op vakantie gaat is biedt een doorlopende annuleringsverzekering meer gemak dan een kortlopende. Bovendien is deze in dat geval goedkoper. De hoogte van de premie verschilt per verzekeraar en wordt per maand betaald.

Wanneer kun je het beste een annuleringsverzekering afsluiten?

Het beste kunt je tijdens of direct na het boeken van je reis een annuleringsverzekering afsluiten. Mocht je dat niet direct willen, wacht dan in ieder geval niet te lang met dit alsnog te doen. Er zijn namelijk verzekeraars waarbij het na een bepaalde periode niet meer mogelijk is om voor je vakantie / reis een annuleringsverzekering af te sluiten.